Перш ніж купити насіння ярої пшениці оптом за приємною ціною за кг варто пам’ятати особливості зберігання культур

Перш ніж купити насіння ярої пшениці оптом за приємною ціною за кг варто пам’ятати особливості зберігання культур

Процес зберігання зерна розпочинається вже після збирання врожаю. В процесі перевезення до місця вивантаження зерно зберігається в транспортних засобах. Після вивантаження зерна та закінчення повного циклу його обробки починається його тривале зберігання. Для якомога більшого збереження посівних властивостей насіння слід систематично слідкувати за його вологістю, забарвленням, запахом, рівнем зараженості хворобами, ушкодженнями шкідниками тощо. Знайти де купити насіння ярої пшениці оптом – половина справи. Слід також розуміти, як зберігати зерно.

Для гарантованого врожаю рекомендується зберігати насіння в належному стані та регулярно дивитися за його зберіганням в належному стані. Погано очищене чи просушене зерно не має змоги зберігатися якісно.

Починаємо зберігання насіння ярої пшениці оптом

Перш за все варто звернути увагу на вологість повітря та температуру навколишнього середовища, що безпосередньо має вплив на тонкощі зберігання насіння. Необхідно слідкувати за тим, щоб вологість повітря в сховищі не перевищувала 60%. Насіння суттєво ліпше зберігається у разі дотримання оптимальної вологості повітря. Є зерно, що було зібране у період дощів, що надає насінню надто високий ступінь вологості. У випадку підвищення вологості насіння, в ньому можуть протікати різного роду біохімічні процеси, що погіршують його властивості.

Слідкування за параметрами зерна є базовою важливою умовою забезпечення його достатньої сухості та неушкодженості. Температуру після доставки зерна в сховище зберігання рекомендується визначати щодня, через кілька місяців - не менш ніж – 2-3 рази на тиждень, а в зимовий період – одного разу на тиждень досить, в різних місцях заглиблюючи щуп на 20-30 см, у середній частині і внизу біля підлоги. Вологість рекомендується вимірювати щомісячно. Відповідно отримання всіх описаних вище характеристик можливе із застосуванням відповідних пристроїв.

Рекомендації щодо зберігання зерна:

  • Будь-яка тара чи упаковка для зберігання насіння має бути сухою та чистою.
  • В будь-якому сховищі повинно бути завжди сухо та не бути шкідників.
  • У місцях зберігання зерна не повинно бути яких-небуть отворів чи тріщин у стінах.
  • Насіння має бути розділене за сортами та по культурах.
  • Різноманітні сорти зернових культур зберігаються в різних місцях.
  • Абсолютно всі партії насіннєвого зерна, які відправляються на зберігання, мають обов’язково бути зваженими та отримати обліковий номер і всю детальну інформацію.
  • Для надто вологого зерна слід відводити відсік для зберігання, який знаходиться якомога ближче до сушарок.
  • Загалом, в будь-якого фермера, що планує зберігання зерна, має бути в наявності абсолютно все обладнання та місце для гарантування оптимальних умов досягнення мети. Насіннєсховище і вся територія поруч повинні бути ідеально очищені від сміття та постійно утримуватися у чистоті.

Інформація предоставлена з сайту: https://growex.market/products/yara-pshenicya